2022-07-26

 

Šeštadienio vakarą Vilkijos parke tratėjo afrikietiški būgnai, liejosi dainos, degė laužai, plieskė lazeriai, o iš dangaus pabiro saldainiai. „Kelkis ir judėk!“ – šio paraginimo vilkijiečiai tikriausiai seniai laukė, nes į vidurvasario festivalį Nemuno pakrantėje susirinko daug žmonių.

Šventėje, kuri šiemet buvo surengta su Europos kultūros sostinės 2022 vėliava, dalyvavo svečiai iš kaimyninės Kulautuvos, Batniavos, Raudondvario ir net Kauno. Iš kito Nemuno kranto atplaukė Lekėčių seniūnijos delegacija, o paplūdimio tinklinio turnyre savo gebėjimus pademonstravo kėdainiškių komanda.

Vaikus linksmino mimai ir „Labaiteatras“. Emocijas kaitino į L. Armstrongo amfiteatro sceną pakilęs Viktoras Diawara su grupe. Renginio kulminacija tapo Jurgio Didžiulio koncertas ir lazerių šou.

Vilkijos seniūnas Paulius Amanaitis ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris dėkojo renginio organizatoriams, atlikėjams, režisieriui Donatui Medzevičiui, jau antrą kinetinį meno objektą Vilkijoje sukūrusiam floristui Marijui Gvildžiui, pilietiškiems bendruomenės nariams, rėmėjams, kurių dėka buvo surengtas lazerių šou, o iš parasparnių pabiro saldainių lietus.

„Jūsų pasirinktas šūkis „Kelkis ir judėk“ yra prasmingas, nes judėjimas skatina teigiamus pokyčius. Prisiminkite šį šūkį kasdien. Tegul jis padeda jums telkti bendruomenę ir įgyvendinti gražias iniciatyvas“, – kalbėjo M. Rikteris. Jis patikino, kad Kauno rajono savivaldybė ir toliau prisidės prie pozityvių Vilkijos pokyčių: atnaujins gimnaziją, tvarkys gatves, viešąsias erdves.

Edmundo Mališausko fotoreportažas